Полицията в Германия арестува жена, заподозряна за участие в заговора

...
Полицията в Германия арестува жена, заподозряна за участие в заговора
Коментари Харесай

Германската полиция задържа жена за осуетения заговор за отвличане на здравния министър

Полицията в Германия арестува жена, обвинена за присъединяване в заговора за похищение на министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах по-рано тази година, оповестява " Ройтерс ".

Полицията подозира, че германка на име Елизабет Р. е оглавявала радикалната група, пробвала се да похити Лаутербах и да унищожи електроцентрали и да аргументи спиране на тока в цялата страна.

След като похищението беше осуетено през април, прокуратурата задържа още четирима обвинени. По информация на държавното обвиняване обвинените са свързани с групи, които се опълчват на рестриктивните мерки против ковид и с крайнодясното придвижване " Райхсбюргер ", което отхвърля съществуването на съвременна немска страна.

Елизабет Р. е взела участие в съгласуване на конспирации за екстремистки групи, снабдяване на оръжия и експлозиви и рекрутиране на хора с сходни възгледи.

Групата си е сложила за цел да сътвори обстановка, сходна на революция в Германия, и в последна сметка да смъкна федералното държавно управление и парламентарната народна власт, съобщи федералният прокурор.

За тази цел групата е възнамерявала да провокира спиране на тока в цялата страна , да убие телохранителите и да отвлече Лаутербах, в случай че е належащо.

Предстои Елизабет Р. да се яви пред федерален арбитър по-късно през днешния ден, който да реши дали да я остави за непрекъснато в ареста в очакване на публично обвиняване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР