Полицията в Гърция разпространи подробности относно престоя на терориста Брентън

...
Полицията в Гърция разпространи подробности относно престоя на терориста Брентън
Коментари Харесай

Гърция оповести маршрута от разходката на терориста Тарант

Полицията в Гърция популяризира детайлности по отношение на престоя на терориста Брентън Тарант в страната, осведоми БГНЕС.

Нападателят, който умъртви 50 души и рани още толкоз в град Крайстчърч, Нова Зеландия, е прекосявал през южната ни съседка два пъти.

През 2016 година Тарант е дошъл в Гърция с полет от Истанбул. Той бил няколко дни на остров Крит, в местността Хералклион.

След това терористът отишъл на остров Санторини.

Гръцкото Министерство на вътрешните работи прецизира, че Тарант е минал директно през страната 2 пъти - - на 29 ноември и на 10 декември 2016 година.

Компетентните органи в страната все още ревизират всички телефонни диалози на терориста по време на престоя му там. Проверява се и какви покупки е направил нападателят от Нова Зеландия.

Припомняме, родните служби за сигурност разпространиха данни, че Тарант си е направил разходка на Балканите. Той сигурно е бил в България, Турция, Хърватия и Унгария.

До момента няколко страни от района публично потвърдиха, че 28-годишният Брентън Тарант е посетил техните страни - България, Турция, Хърватия, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина. Бил и в Унгария.

Предполага се, че той е бил в страната ни като екскурзиант - посещавал е исторически обекти, свързани с антиосманското придвижване у нас.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР