Полицията в Гърция е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне

...
Полицията в Гърция е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу протестиращи учители в Атина

Полицията в Гърция е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне стотици учители , протестиращи против проектите на държавното управление да промени процедурите за наемане в държавния бранш, оповестява " Ройтерс ".

Около 2000 протестиращи, множеството от тях от комунистическата формация ПАМЕ , са шествали по централните улици на Атина, развявайки червени флагове и скандирайки лозунги против законопроект на Министерството на образованието, който сега е в развой на публично разискване.

Те са издигнали афиш, на който написа: " Върнете чудовищния законопроект ".

Полицията влезе в конфликти с някои от протестиращите пред постройката на Народното събрание и употребява сълзотворен газ против група, която се е пробвала да доближи до седалището на премиера Алексис Ципрас.

Гърция замрази наемането в обществения бранш по време на продължителната дългова рецесия, която стартира в края на 2009 година Третата интернационална избавителна помощ от 2010 година насам изтече през август.

Учителските синдикати настояват, че държавните учебни заведения не разполагат с задоволително личен състав и упорстват за основаването на по-постоянни работни места за учителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР