Полицията в Доминиканската република задържа още един заподозрян за убийството

...
Полицията в Доминиканската република задържа още един заподозрян за убийството
Коментари Харесай

Задържаха още един заподозрян за убийството на президента на Хаити

Полицията в Доминиканската република задържа още един обвинен за убийството на президента на Хаити Жовенел Мойс през юли предходната година, съобщава ТАСС.

До ареста на Родолф Жаар се е стигнало, след като срещу него е свидетелствал различен обвинен за убийството - колумбиецът Марио Антонио Паласиос, който беше арестуван през октомври. Жаар ще бъде предаден на ФБР.

Тази седмица Паласиос е бил депортиран в Съединени американски щати, където са му повдигнати обвинявания в скрит план за похищение или ликвидиране зад рамките на Съединените щати и даване на материална поддръжка за осъществяване на ликвидиране. Ако бъде приет за отговорен, го грози пожизнен затвор.

Припомняме, 53-годишният Мойс беше убит в частната си резиденция на 7 юли 2021 година, а брачната половинка му беше ранена при нападението. Основни обвинени бяха група колумбийски наемници, част от които към този момент са задържани. По делото за убийството са арестувани общо над 40 души.

Убийството на президента Мойс задълбочи политическата неустойчивост в Хаити. След него страната беше наранена от земетресение с магнитуд 7,2 през август, при което починаха повече от 2200 души, усили се насилието, причинявано от улични банди и се появи изострен дефицит на горива.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР