Полицията в Бурятия задържа жител на Якутия - шамана Александър

...
Полицията в Бурятия задържа жител на Якутия - шамана Александър
Коментари Харесай

Шаман тръгна на поход срещу Путин, искал да изкорени злото

 Полицията в Бурятия задържа гражданин на Якутия - шамана Александър Габичев, тръгнал на поход против " демона “ Владимир Путин, заяви съветската редакция на Би Би Си. 

В акцията са взели участие и хора с маски на лицето, твърди един от сподвижниците на Габичев. Шаманът е върнат в Якутия, където е упрекнат в няколко закононарушения.

Той обаче съумял да измине около 2800 от 5000-те километра до Москва. Походът почнал през март, а проектът на Габичев бил да дойде в съветската столица през 2021 година Придружаван е бил от дребна, само че колоритна група почитатели. Ходът му се оказал непредвидлив, тъй като незабавно привлякъл вниманието на медиите. Последвали и проблеми с локалните управляващи.

Така да вземем за пример идването му в столицата на Бурятия Улан Уде провокирало скандал. Други шамани му забранили да влиза в града, а доста от почитателите му били задържани. Последвали демонстрации в отбрана на арестуваните.

Сегашният поход на Александър Габичев не е първият. Миналата година той още веднъж поел на път, само че походът още веднъж бил несполучлив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР