Полицията в Брюксел предприе действия във вторник, за да затвори

...
Полицията в Брюксел предприе действия във вторник, за да затвори
Коментари Харесай

Politico: Брюкселската полиция прекрати дясното джамборе на Фарадж и Орбан

Полицията в Брюксел предприе дейности във вторник, с цел да затвори продължаващо събиране на крайнодесния хайлайф на Европа, написа.

Властите в Брюксел стопираха достъпа до среща на крайнодесни политици, откакто събитието стана цел на остра протестна акция в обществените медии.

Конференцията за националния консерватизъм трябваше да посрещне унгарския водач Виктор Орбан и английския политик Найджъл Фарадж през идващите два дни, само че органите на реда дойдоха преди началото на събитието в центъра „ Кларидж “, с цел да осведомят уредниците, че събитието се не разрешава.

„ Властите взеха решение да закрият събитието заради опция за нарушение на публичния ред “, сподели полицейски чиновник на един от уредниците. Щорите към този момент бяха спуснати на мястото, където архитектът на Брекзит Найджъл Фарадж трябваше да изнесе съществена тирада в 11 часа сутринта.

Когато се качи на сцената, до момента в който драмата продължаваte да се разиграва отвън залата, Фарадж разкритикува управляващите в Брюксел, които дефинира като „ чудовищни “, поради опита им да анулират събитието.

„ Знаех, че няма да бъда добре пристигнал още веднъж в Брюксел “, раздразни се някогашният евродепутат, чийто остри рецензии бяха към градската администрация бяха подкрепени и от други участници.

„ Това в действителност е като тирания “, разяснява Франк Фюреди, един от уредниците и спонсор на събитието. „ Те се пробват да употребяват техническа причина, с цел да отбележат политическа точка. Заплашиха притежателя на хотела, че ще му спрат тока “.

Малко повече от час, откакто полицията дойде, заповедта за възбраната бе връчена на локалния уредник Антъни Гиланд. Полицаите му дали 15 минути да прочете и подпише документа.

„ Една от аргументите, които ни бяха обяснени, само че не единствената, е, че ще има контрапротест този следобяд към 17:00 часа. И концепцията е, че полицията не е в положение да отбрани свободата на словото на това събитие “, сподели Гиланд.

Към 14 ч. опълчване продължаваше към този момент близо три часа. Някои присъстващите бяха напуснали, само че множеството останаха, с цел да слушат останалите участници.

Докато полицията сътвори създаде укрепление и ограничи достъпа до залата, то посетителите на конференцията си взеха отмора, с цел да се насладят на множеството мезета, в това число карпачо с аспержи, пушена сьомга и купички с гуакамоле.

Според Фюреди уредниците на конференцията е трябвало да се свържат с нова кетъринг работа, откакто първата е била спряна да пристигна на мястото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР