Полицията в бразилския град Сао Пауло задържа 16 души, заподозрени

...
Полицията в бразилския град Сао Пауло задържа 16 души, заподозрени
Коментари Харесай

В Бразилия предотвратиха безпрецедентен банков обир

Полицията в бразилския град Сао Пауло задържа 16 души, обвинени в опит да провеждат най-големия банков грабеж в историята на южноамериканската страна, съобщи ТАСС.
Предполагаемите нарушители прокопали 500-четров тунел, който водел към едно от хранилищата на Banco do Brasil („ Банку ду Бразил " ).
В хранилището имало най-малко 1 милиарда бразилски реали (317 млн. долара), каито нарушителите желали да вземат .
Органите на реда открили, че в петък тунелът бил изцяло подготвен и обирджиите можели да го употребяват всеки миг. Затова служителите на реда трябвало да работят бързо, заяви следователят от полицията Фабиу Пинейру Лопес по телевизия „ Глобу”.
Лопес сподели още, че в подготовката на обира взели участие 20 души, четирима от които още се търсят. „ Те са работили по тунела към три месеца. Бандата е похарчила за подготовката към 4 млн. реала (1,3 млн. долара). Всеки участник вложил по 200 000 реала (65 000 долара).
За да осъществят обира, нарушителите наели къща в южната част на Сао Пауло, откъдето почнали да копаят тунела. За да не се набиват на очи пред съседите, употребявали пространствата като склад за хранителни артикули и облекло, показва още БГНЕС.
Полицаите и публицистите, които са видели високия към 1,5 м. тунел, регистрират, че е работено доста професионално – таванът е укрепен с дъски, а стените с стоманени греди, като съвсем по цялата дължина има осветяване.
Припомняме, че до момента най-големият в историята на Бразилия грабеж е този на клон на Центробанк в североизточния град Форталеза през 2005. Тогава нарушителите откраднаха 164 млн. реала (52 млн. долара). Те проникнаха в банката през тунел, дълъг 75,4 м.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР