Полицията в Бразилия разкри нелегален завод за фалшиви автомобили от

...
Полицията в Бразилия разкри нелегален завод за фалшиви автомобили от
Коментари Харесай

Полицията затвори завод за фалшиви Ferrari и Lamborghini

Полицията в Бразилия разкри незаконен цех за подправени коли от марките Ferrari и Lamborghini, ситуиран в щата Санта Катарина. Органите на реда са работили след сигнал, подаден от италианските производители на суперколи. С тях се е свързала юридическа компания, защитаваща ползите на Ferrari и Lamborghini в Бразилия.
В работилницата са откри 8 незавършени коли, както и всички нужни принадлежности и форми за изработката на техните каросерии. По данни на полицията, за задачата са употребявани и истински елементи, само че от остарели модели на двете италиански марки.


С направата на колите са се занимавали двама мъже - татко и наследник, които са задържани на мястото, само че по-късно са освободени под гаранция. Те са сглобявали колите по поръчки, които са получавали по интернет. Цената на готовите машини е варирала сред 48 000 и 66 000 щатски $. За съпоставяне, колите на Ferrari и Lamborghini костват от 250 000 до 600 000 $.
Срещу притежателите на работилницата са повдигнати обвинявания в нарушение на комерсиалната благосъстоятелност. Двамата също по този начин са осигурявали и подправени документи за към този момент готовите коли, като ще носят отговорност и за това нарушаване на закона. Полицията търси също по този начин клиентите им, на които ще бъдат повдигнати обвинявания, защото са знаели, че купуват противозаконни артикули, каквито се явяват готовите коли.


Любопитното е, че полицията се е задействала, едвам откакто в локалния съд е заведено дело против бащата и сина. То е формирано след недоволство от клиенти, които са били недоволни от забавянето на производството на подправените коли. Така за случая е научила юридическата компания, представляваща Ferrari и Lamborghini в Бразилия и тя е подала сигнала до чиновниците на реда.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР