Полицията в Бразилия обяви, че 18 души са били убити

...
Полицията в Бразилия обяви, че 18 души са били убити
Коментари Харесай

18 души бяха убити при полицейска акция във фавела в Рио де Жанейро

Полицията в Бразилия разгласи, че 18 души са били убити при акция против незаконна организация, контролираща една от най-опасните фавели в Рио де Жанейро.

Четиристотин тежко въоръжени представители на военната полиция са били употребявани при акцията във фавелата Alemão в ранните часове на четвъртък.

За 16 от мъртвите се счита, че са нарушители, до момента в който другите две жертви са служител на реда и инцидентен минувач.

Операцията е траяла през целия ден и е блокирала хиляди поданици на фавелата в домовете им.

Целта й е била да бъдат открити и задържани нарушители, които възнамерявали действия в други небогати региони на града, съгласно полицията.

400 чиновници на реди са били съпроводени от 10 бронирани транспортни средства и четири хеликоптера.

Смъртоносните акции не са необичайност във фавелите на Рио де Жанейро, защото полицията търси занимаващи се с трафик на опиати улични банди, написа BBC.

Организации за отбрана на човешките права в Бразилия обаче подлагат на критика полицейските интервенции в пренаселените общности с ниски приходи, заявявайки, че те излагат живота на локалните поданици на риск без, в действителност, да лимитират въздействието на незаконните групировки.

На 22 май при сходна акция във фавелата Vila Cruzeiro бяха убити 22 души, включително и жена инцидентен минувач.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР