Полицията в Белград използва днес сълзотворен газ, за да разпръсне

...
Полицията в Белград използва днес сълзотворен газ, за да разпръсне
Коментари Харесай

Нов протест в Белград срещу въвеждането на ограничителни мерки във връзка с коронавируса

Полицията в Белград употребява през днешния ден сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи против въвеждането на ограничаващи ограничения за битка с ковид, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Президентът на Сърбия Александър Вучич даде заден ход от проектите си да сложи още веднъж Белград под карантина тази седмица, само че това не спря хората да употребяват пиротехника и да хвърлят камъни, до момента в който пробват да нахлуят в постройката на Народното събрание.
След митингите: Александър Вучич се отхвърли от полицейския час Демонстрации против политиката за справяне с ковид се организират и довечера в няколко града
Няколко души бяха ранени при конфликти пред Народното събрание през днешния ден, в това число някои от опозиционните водачи.

Снимка: EPA

Протестът стартира към 18 ч. локално време и изначало всичко беше умерено, само че малко след 20 ч. групи младежи започнаха да хвърлят бутилки и пиротехнически средства против полицията. Полицията отговори със сълзотворен газ.

Снимка: EPA

Според локална телевизия, по време на митинг в Нови Сад, групи младежи са счупили прозорци на административна постройка. Преди това протестиращи са разрушили витрини в клон на ръководещата Сръбска прогресивна партия в Ниш.

Снимка: EPA

Вчера протестиращи влязоха в битка с полицията и се пробваха да влязат в Народното събрание в Белград, откакто Вучич разгласи, че през уикенда ще бъде въведен полицейски час.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР