Полицията в Беларус задържа 15-годишен младеж по обвинение, че е

...
Полицията в Беларус задържа 15-годишен младеж по обвинение, че е
Коментари Харесай

Беларус задържа 15-годишен, публикувал в интернет лични данни на полицаи

Полицията в Беларус задържа 15-годишен юноша по обвиняване, че е разгласил в обществените мрежи персонални данни на служители на реда, съобщи Белсат.

Според полицейското ръководство в Гомел, арестуваният към този момент е признал, че е разгласил непозволено информация за чиновници на органите на вътрешните работи в Telegram.

Освен това малолетният получава дарения от своите клиенти, се споделя в изказването. Разследващите се пробват да разпознават и лицата, предали информация на админа.

Към началото на октомври са формирани 19 каузи против лица, разгласили информация за полицейски чиновници и техни родственици в интернет, както и против тези, обиждали и заплашвали чиновници на службите за сигурност.
 30 арестувани на днешния митинг в Беларус
30 арестувани на днешния митинг в Беларус

Сред тях още веднъж са и публицисти

На фона на митингите след изборите в Беларус, над 1000 души подадоха тъжби против полицейско принуждение.

На 26 август беше основана междуведомствена комисия, която да проверява случаите, докладвани от жители. Все още обаче няма обществени отчети за работата на комисията или наказателни производства против служители на реда заради прибягване до несъразмерна мощ.

Освен това против протестиращите са формирани стотици наказателни каузи.

Припомняме, че връчи премията " Сахаров " на опозиционното придвижване против ръководството на президента на Беларус Александър Лукашенко.

Демократичната съпротива в Беларус получава премията за отбрана на демокрацията.

Движението е водено от
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР