Полицията в Беларус е упълномощена да използва смъртоносна сила, ако

...
Полицията в Беларус е упълномощена да използва смъртоносна сила, ако
Коментари Харесай

Протести в Беларус: Полицията има право да използва смъртоносна сила

Полицията в Беларус е упълномощена да употребява смъртоносна мощ, в случай че е належащо против антиправителствени протестиращи, оповестява върховен държавен чиновник, представен от БиБиСи.

Този ход е в отговор на все по-радикализираните, насилствени групи против Лукашенко , добавя той.

Отделно външните министри на Европейски Съюз обявиха, че са подготвени да наложат наказания против президента Александър Лукашенко. Беларуските управляващи са упрекнати в свирепост и изтезания при потушаването на всеобщите улични митинги.

Позовавайки се на митингите в неделя в столицата Минск , първият заместник-министър на вътрешните работи Генадий Казакевич съобщи, че те са " станали проведени и извънредно радикални ", като добави, че в този момент главно са съсредоточени в Минск и са по-малко публикувани.

" Протестиращите хвърляха камъни и бутилки, имат ножове , нощем те минаха към построяването на барикади и горящи гуми . Това няма нищо общо с цивилен митинги . Сблъскваме се освен с експанзия, само че и с групи от бойци, радикали, анархисти и футболни хулигани ", сподели той във видео изказване.

" От името на вътрешното министерство споделям, че няма да напущаме улиците и ще подсигуряваме закона в страната . Служителите на реда и вътрешните войски ще употребяват особено съоръжение и смъртоносни оръжия , в случай че е належащо. "

Срещата на външните министри на Европейския съюз в Люксембург реши, че е подготвена да разшири глобите и против Лукашенко . " Това е отговор на изменящата се обстановка в Беларус, " сподели пред публицисти ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

" Не е имало никакъв сигнал от управляващите в Беларус да вземат участие в какъвто и да е диалог . "
 Външните министри на Европейски Съюз взеха решение - наказания за Лукашенко Обновена
Външните министри на Европейски Съюз взеха решение - наказания за Лукашенко

Европейски Съюз изисква от Минск да спре полицейското опълчване на протестите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР