Полицията в Барселона използва водни оръдия снощи в петия пореден

...
Полицията в Барселона използва водни оръдия снощи в петия пореден
Коментари Харесай

Кървава нощ в Барселона, полицията взе крайни мерки и стана страшно ВИДЕО

Полицията в Барселона употребява водни оръдия нощес в петия следващ ден от митингите в Каталуния против произнесените от Върховния съд на Испания присъди затвор против деветима сепаратистки водачи.

По оценки на полицията във вчерашните демонстрации в Барселона са взели участие над половин милион души.

Основната проява на бул. "Пасеч де Грасия " остана мирна. Протестиращите желаеха "политическите пандизчии " да бъдат освободени и пееха каталунския химн.


Но друга проява в близост оттова с присъединяване на неколкостотин най-вече младежи пред централата на полицията прерасна в нови конфликти с управляващите.

Маскирани деятели, облечени в черно, хвърляха предмети като камъни и яйца по полицейските чиновници и палиха кофи за отпадък.

Регионалната полиция на Каталуния съобщи, че е употребила водни оръдия, с цел да си проправи път през горящите барикади.

За да разпръсне протестиращите, полицията използва и гумени патрони и палки. Тя добави, че трима души са задържани.



Вестник "Паис " заяви, че при митингите в Каталуния през вчерашния ден са задържани 17 души, а 62, от които 41 в Барселона, са ранени.

Испанското министерство на вътрешните работи съобщи в Туитър, че в самостоятелната област до момента са потърпевши над 200 чиновници на силите за сигурност.

В изказването си то напомня, че испанският углавен кодекс планува до шест години затвор за посягане против представител на управляващите.

Пожелал анонимност представител на Националния съд на Испания заяви, че арбитър е разпоредил да бъдат закрити уеб сайтове, свързани с интернет група, стояща зад някои от тазседмичните всеобщи прояви против присъдите.

Групата - на име "Демократично цунами ", е в полезрението на испанските управляващи, откогато хиляди хора откликнаха на апела й в понеделник да бъде блокирано интернационалното летище на Барселона. Това стана, откакто същия ден бяха произнесени присъдите против сепаратистките водачи и още трима деятели.

Говорителят отхвърли да навлезе в детайлности, тъй като делото към момента не е обнародвано.
За групата се чу за пръв път при започване на септември и единствено за шест седмици тя събра близо 340 000 почитатели в главния си канал в приложението Телеграм.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР