Полицията в Бангладеш трябваше да повдигне обвинения на 16 човека

...
Полицията в Бангладеш трябваше да повдигне обвинения на 16 човека
Коментари Харесай

Смъртни присъди грозят 16 човека запалили момиче в Бангладеш

Полицията в Бангладеш трябваше да повдигне обвинявания на 16 индивида през днешния ден в това число и ръководителят на ислямската семинария поради шокиращото ликвидиране на 19 годишно момиче изгорено до гибел, съобщи AFP. 
Убийството на Нусрат Джахан Рафи предишния месец провокира митинги в цялата южно азиатска страна, като министър председателят даде обещание да накаже всички отговорни.
Рафи е била завлечена на покрива на ислямската семинария, където тя е учила. Нейните нападатели поискали от нея да изтегли обвиняванията си за полов тормоз, които били подадени в полицията за неин преподавател.
Когато отказала тя е била залята с керосин и подпалена. Момичето умря пет дни по-късно. Нейната гибел даде публичност на все множеството случаи на полово принуждение в страната.
От полицията оповестиха, че по-късно през днешния ден ще бъдат повдигнати обвинявания против 16-те участници, сред които и две съученички на Рафи.
„ Те ще бъдат упрекнати по закона за дамите и децата и ние предлагаме гибел за всички 16 обвинени ”, съобщи водещият следствието Махамед Икубал. Той показа, че ръководителят на учебното заведение, където Рафи е била ученичка е наредил убийството ѝ от пандиза.
В края на март ученичката отива в полицията, с цел да подаде тъжба за полов тормоз против собствен преподавател. В изтекло видео се вижда по какъв начин шефа на полицейското ръководство и споделя, че това „ не е огромна работа ”.
Икубал прибавя, че 5 индивида, в това число три съученици на Рафи са я завързали с шалове до момента в който останалите са я подпалвали. Планът е бил да показват случилото се като самоубийство.
Рафи е била с 80% изгаряния и умира в болничното заведение на 10 април. Но преди този момент тя записва видео, в което повтаря обвиняванията си срещу шефа.
Братът на Рафи Махмуд Хасан Номан съобщи, че желае бърз развой. „ Ние желаеме всички виновници да бъдат обесени ”, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР