Полицията в Бали е арестувала четирима български граждани за източване

...
Полицията в Бали е арестувала четирима български граждани за източване
Коментари Харесай

Хванаха 4 българи да вършат нещо скандално в Бали, грози ги затвор

Полицията в Бали е арестувала четирима български жители за източване на банкомати в няколко туристически места на острова като Убуд, Джаняр и Санур, Денпасар. Това съобщи "Антара Нюз ".

Четиримата българи са разпознати като СГИ (43), ФА (54), БА (41) и Сухопътни войски (37), съобщи в понеделник шефът на отдел за специфични следствия на закононарушения, основен комисар на полицията Юлиар Кус Нугрохо.

"Полицейските чиновници първо арестували СГИ в Убуд на 28 август, а след това и останалите трима в къща в Санур, Денпасар на 3 септември. СГИ беше заловен с червени ръце да конфигурира рутер и скрита камера в банкомата ", сподели Нугрохо.

Скритата камера била употребена за запис на информацията от ATM картата и по-късно скимерът можел да дублира картите, с цел да изтегли някаква сума пари, изясни той. Парите са били употребявани за закупуване на часовници и облекла, оповестиха от полицията.

Полицията получила недоволство от банката, която станала подозрителна към необикновена договорка, осъществена от някои чужденци на острова.

При претърсването на къщата служителите на реда иззели няколко карти, наподобяващи картите на банкомата. Картите съдържали серийни номера на други карти, разясниха от банката.

Други доказателства, които били конфискувани от полицията, включват девет телефона, паспорти, четири скрити камери, рутер, 20 подправени кредитни карти, 690 карти с електронни пари, Rp54 милиона, 5 255 евро, RM233, 20 щатски $ и устройство за четене на карти, интернет модем, машина за брояч на пари, преносим компютър, кола и мотоциклет и три каски.

Жертвите са най-вече чужденци, сподели Нугрохо.

Въпреки че четиримата български жители са направили сходна скимираща активност на банкомати, полицията не можа да откри връзка сред обвинените. "Те настояват, че не се познават ", добави Нугрохо.

Четиримата български жители отседнали в Бали в продължение на шест месеца с туристически визи.

Поради незаконната си активност четиримата обвинени могат да бъдат изправени пред най-много осем години затвор.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР