Полицията в Бали арестува двама български граждани заради предполагаем опит

...
Полицията в Бали арестува двама български граждани заради предполагаем опит
Коментари Харесай

Българи бяха арестувани в Бали, полицията подозира, че действа цяла нашенска банда

Полицията в Бали арестува двама български жители поради хипотетичен опит за скиминг, откакто в началото хванали един от тях да отстранява скрита камера на локален банкомат в Канггу, което накара управляващите да проверяват възможна мрежа за скимиране от България, написа индонезийският Coconuts Bali.

„ Погълнахме се в тази ситуация и при взаимна работна, групата съумя да залови различен съизвършител във вила в Семиняк, който е работил със обвинения. Както обвинените, по този начин и доказателствата са били отведени в офиса на специфичното поделение за закононарушение на полицията в Бали “, съобщи в изказване заместник-директорът на звеното Бамбанг Тертианто.

Полицията иззе редица предмети, в това число няколко скрити камери, които били модифицирани да наподобяват на TapCash, което е карта за електронни пари, издадена от Bank Negara Indonesia (BNI). Според изказването, управляващите в този момент проверяват дали цяла скимираща тайфа от България не работи на територията на индонезийския остров.

Заподозрените, разпознати като Методи Ангелов Николов и Янко Найденов Борисов, са били упрекнати поотделно според Индонезийския закон за информация и електронни транзакции (UU ITE), който има оптималната присъда от осем години затвор.

Бали има много неприятна известност поради скимерите на банкомати, в доста случаи присъединяване имат български жители. По-рано този месец Окръжният съд в Денпасар осъди трима българи на седем месеца затвор за опит за скимиране на банкомат на острова.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР