Полицията в австралийския щат Виктория арестува днес 59 участници в

...
Полицията в австралийския щат Виктория арестува днес 59 участници в
Коментари Харесай

В Мелбърн са арестувани почти 60 екоактивисти

Полицията в австралийския щат Виктория арестува през днешния ден 59 участници в митинг на природозащитното придвижване " Бунт против заличаването " ( " Икстинкшън рибелиън " ) в Мелбърн, съобщи ТАСС, като се базира на полицията.
 БГНЕС
35 от арестуваните са санкционирани за непокорство на полицейски чиновници. Останалите 24 са задържани за оказване на опозиция на органите на реда, посочи полицията в пост в Twitter.

Протестите в петте най-големи града на Австралия - Сидни, Мелбърн, Аделаида, Брисбън и Пърт - са част от двуседмичната демонстрация на придвижването " Икстинкшън ребелиън ". Днес са арестувани още трима участници в акцията в Сидни и един в Брисбън.
 БГНЕС-->
Протестиращите акцентираха, че деянията им са очебийно мирни, и призоваваха държавното управление да вземе незабавни ограничения за битка с климатичните промени. Те увериха, че ще продължат демонстрациите си до края на седмицата.
 БГНЕС
Основаната предходната година във Англия организация има филиали в към 50 страни. Вчера тя стартира огромна интернационална акция в отбрана на околната среда и биоразнообразието на планетата. Активистите й считат да блокират улици и площади в 60 от най-големите градове на Земята. Първата поредност прояви се състояха през вчерашния ден в Австралия; полицията в Сидни задържа към 30 души, които след това бяха освободени без покачване на обвинявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР