Полицията в американския град Сиатъл използва лютив спрей и шумозаглушителни

...
Полицията в американския град Сиатъл използва лютив спрей и шумозаглушителни
Коментари Харесай

Протестиращи и полицията влязоха в сблъсък в Сиатъл

Полицията в американския град Сиатъл употребява пикантен спрей и шумозаглушителни гранати, с цел да разпръсне навалица от протестиращи тази нощ, съобщи Асошиейтед прес.
До конфликта се стигнало след кротичък митинг против расизма и полицейската грубост, в който участваха медицински служащи. След края на протеклия умерено митинг група стачкуващи обаче почнала да замеря полицията с разнообразни предмети, на което тя реагирала.
Сред края на мирната демонстрацията във Вашингтон няколко протестиращи са разрушили още веднъж витрини на търговски обекти в града, добавя ТАСС.
В Ню Йорк лекари и медицински сестри пък се събраха на проява в Сентръл парк в поддръжка на придвижването за права за афроамериканците и срещу полицейското принуждение. За митинга беше употребена тази част от парка, в която до наскоро имаше полева болница за пациенти с Ковид-19. Медиците носеха плакати, на които пишеше: "Расизмът - това е пандемия ". "Белите престилки за живота на черните " и "Вие ни аплодирахте, в този момент ние ви поддържаме ". После медиците проведоха шествие в града.
Протести против расизма имаше в още редица градове на Съединени американски щати, както и в градове в Европа, Австралия и Азия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР