Полицията в американския град Сиатъл използва лютив спрей и шумозаглушителни

...
Полицията в американския град Сиатъл използва лютив спрей и шумозаглушителни
Коментари Харесай

Протестиращи и полицията влязоха в сблъсък в Сиатъл

Полицията в американския град Сиатъл употребява пикантен спрей и шумозаглушителни гранати , с цел да разпръсне навалица от протестиращи тази нощ, съобщи Асошиейтед прес.
До конфликта се стигнало след кротичък митинг против расизма и полицейската грубост, в който участваха медицински служащи. След края на протеклия умерено митинг група стачкуващи обаче почнала да замеря полицията с разнообразни предмети, на което тя реагирала.
 
SPD is using flashbangs, pepper spray, rubber bullets in Capitol Hill. They're aggressively pushing us back. All we did was refuse to move back. We were not advancing. We are peaceful.
— Pashtoun Youssof (@pashtounicus)

Сред края на мирната демонстрацията във Вашингтон няколко протестиращи са разрушили още веднъж витрини на търговски обекти в града, добавя ТАСС.

В Ню Йорк лекари и медицински сестри пък се събраха на проява в Сентръл парк в поддръжка на придвижването за права за афроамериканците и срещу полицейското принуждение. За митинга беше употребена тази част от парка, в която до наскоро имаше полева болница за пациенти с Ковид-19. Медиците носеха плакати, на които пишеше: " Расизмът - това е пандемия ". " Белите престилки за живота на черните " и " Вие ни аплодирахте, в този момент ние ви поддържаме ". После медиците проведоха шествие в града.

Протести против расизма имаше в още редица градове на Съединени американски щати, както и в градове в Европа, Австралия и Азия.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР