Полицията ще втвърди тона спрямо протестиращите на двете блокади в

...
Полицията ще втвърди тона спрямо протестиращите на двете блокади в
Коментари Харесай

Полицията предупреди, че втърдява тона към хората по блокадите


Полицията ще втвърди тона по отношение на протестиращите на двете блокади в столицата - на Орлов мост и при президентството, сподели зам.-началникът на Охранителна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи Тони Тодоров, съобщи БНР.

Той акцентира, че блокадите са противозаконни и разговорът с протестиращите за стартиране на придвижването по основните места продължава.

Втърдяването на тона се отнася за метода, по който от през днешния ден нататък институциите ще споделят с протестиращите на двете блокади - на " Орлов мост " и метода към " Цар Освободител " пред Президентството.

Повишаваме тона на изнасяне на информация и на мнения, всеки има право на мнение, само че ще носи отговорност за своето държание, изясни Тодоров, представен от Агенция „ Фокус “.

Той означи, че и през вчерашния ден вечерта за следващ път е имало случай на нетрезва жена, която се опитвала да дава насоки в работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

„ На кръстовището на „ Арсеналски “ и „ Черни връх “ имаше жена в нетрезво положение, която даваше инструкции и предизвикваше полицейските чиновници, като ги караше да стопират коли и да ревизират водачите за алкохол и опиати. Това няма по какъв начин да стане “, акцентира Тодоров.

Идеята ни беше за разговор, само че за жалост не постигнахме никакво схващане с протестиращите на Орлов мост, изясни шефът на Дирекция „ Аварийна помощ и превенция” към Столичната община Красимир Димитров.

„ С тези хора, които бяха на палатките при Министерски съвет, разговорът беше по-продуктивен. С тях говорихме повече неща, само че въпреки всичко там върви бул. „ Дондуков “, колкото и да е претрупан. Градският превоз в Столична община има гъвкава скица с митингите през годините по този начин, че да можем да го пренасочим. Неудобството със закъсняването на хората и градският превоз е казусът “, добави той.

Димитров изясни, че договарянията с протестиращите ще продължат.

„ Всички жители вървим на работа и би трябвало да стигаме до работните си места обикновено. В Столична община са получени стотици позвънявания и сигнали на недоволни жители, които са възпрепятствани да стигнат до работните си места. Надявам се хората на Орлов мост да проявят схващане към всички останали хора, които са елементарните жители, чийто единствен метод за напредване е с градския превоз. Да махнат палатките, с цел да можем да възстановяваме придвижването там “, добави той.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР