Полицията ще втвърди тона спрямо протестиращите на двете блокади в

...
Полицията ще втвърди тона спрямо протестиращите на двете блокади в
Коментари Харесай

Промени в движението на столичния транспорт заради протестиращите, МВР втвърдява тона

Полицията ще втвърди тона по отношение на протестиращите на двете блокади в столицата - на Орлов мост и при Президентството. Това се закани зам.-началникът на Охранителна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Тони Тодоров. Думите му идват два часа след като стара жена от провинцията беше нападната и залята с вода от Петър Кърджилов (бившият пиар на кметицата на " Младост " Десислава Иванчева, бел. ред.) на Орлов мост, откакто застана пред телевизионните камери, с цел да изрази възмущението си от протичащото се в София. От полицията приканват всички, които са били очевидци на случая, да се обадят, с цел да дадат показания и да се обясни случая. 

" Блокадите са противозаконни и разговорът с протестиращите за стартиране на придвижването по основните места продължава. Стана ясно, че с хората от блокадата при Орлов мост, е доста мъчно да се комуникира, така те са разнообразни и не са обвързани по никакъв метод между тях от някаква организация. Те нямат посланичество, което да приказва от името на всички ", разяснява още комисар Тодоров, представен от БНР. 

Междувременно, Столичната община заяви, че стотици недоволни жители я заливат със сигнали и тъжби, че не могат да се придвижват и упорстват придвижването най-малко за градския превоз да бъде пуснато. Засега опитите за разговор с протестиращите на двете основни софийски кръстовища се оказва несполучлив. 

" Транспортният безпорядък в София ще продължи ", предвижда пред Радио " Фокус " шефът на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” към Столичната община Красимир Димитров. " Преговорите с протестиращите за отпущането на придвижването за градския превоз по бул. " Евлоги и Христо Георгиев "  не са довели до стремежи резултат. Необходим е компромис. Пуснахме придвижването по бул. " Цар Освободител ", с цел да се отиде до пл. " Ал. Батенберг "  безпрепятствено. Остават палатките на булевардите  " Цар Освободител "  и " Дондуков ". Проблемен е и Орлов мост. Там придвижването и по ул. " Евлоги и Христо Георгиеви "  и по " Цариградско шосе "  до Ректората не върви, а това е значим транспортен кулоар. Досега всички митинги в София са подхождали с схващане към градския превоз и е юридически краткотраен кулоар за пропускане на градския превоз ", разяснява Красимир Димитров. 

Столичната община е изпратила екипи на спирките, които да оказват помощ на възрастните хора и да ги транспортират до най-близката спирка.

" Градският превоз върви с изменен маршрут, има и закъснения. В пикове часове рейсовете закъсняват с към 15-20 мин. Има и други неудобства. На хората им се постанова да вървят пешком много време ", добави Красимир Димитров.

Къде са блокадите и какви са променените маршриту на столичният градски превоз? 

Поради затваряне на кръстовището на „ Орлов мост “ от протестиращи жители е затруднено придвижването по бул. " Драган Цанков ", " Алея Яворов ", бул. " Ситняково ", бул. " Шипченски проход ", " Ген. Данаил Николаев ", бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ", оповестяват от Столичната община. 

Към момента заради митинги в центъра са затворени за придвижване: бул. " Цариградско шосе "  от " Алея Яворов "  до " Орлов мост ", бул. " Евлоги и Христо Георгиеви "  от ул. " Ген. Гурко "  до ул. " Шипка ", бул. " Цар Освободител "  от бул. " Княз Дондуков "  до ул. " Г. С. Раковски ".

Автобусни линии №№ 9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 са отклонени, както следва:

-  Автобусите от линии №№ 9 и 75 обръщат на Военна академия „ Г. С. Раковски “.

- Автобусите от линии №№ 84, 184, 280, посока „ Орлов мост “, обръщат преди „ Орлов мост “ и назад по маршрута си.

- Автобусите от линии №№ 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „ Драган Цанков “, бул. „ Алея Яворов “ и по маршрута в двете посоки.

- Автобусите от линия № 94 върти на ул. „ Ген. Гурко “ и назад по маршрута.

- Автобусите от линия № 213 в посока „ Младост “ са отклонени по бул. „ Мадрид “, бул. “Ситняково “ и по бул. “Цариградско шосе “ по маршрута си.

- Тролейбусите от линии №№ 4, 5, 8 и 11, посока Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, обръщат преди „ Орлов мост “ и се движат по маршрута си.

- Тролейбусите от линии № 5 посока „ Младост “ са отклонени до „ Сточна гара “ и се движат назад по маршрута си до надлез „ Надежда “.

За директния трафик от Общината предлагат да се употребява Северната скоростна дъга. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР