Полицията се нуждае от подкрепата на обществото и като свидетели

...
Полицията се нуждае от подкрепата на обществото и като свидетели
Коментари Харесай

Полицията се нуждае от подкрепата на обществото, смята директорът на ОДМВР в Плевен

Полицията се нуждае от поддръжката на обществото и като очевидци на закононарушения, и като неотстъпчивост посредством подаване на сигнали - проблемите не би трябвало да се подминават с примирие и бездейност. Това съобщи старши комисар Красимир Начев - шеф на ОДМВР - Плевен.

Очакваме от плевенската общност да бъде дейна, обществото да е непримиримо към престъпността, тъй като това е част от културата и правосъзнанието на обособената персона, разяснява той. На въпрос на Българска телеграфна агенция ст.-комисар Начев съобщи, че съгласно него вакуумът за фрагменти в Охранителната полиция в Плевен към този момент е напълнен.

Той се надява до края на годината да се снижи кадровият недокомплект на полицията в района като цяло и се доближи до равнище под 10 на 100. По думите му един служител на реда стартира да взема независими съответни положителни решения откакто служи най-малко пет години в системата на Министерство на вътрешните работи.

Криминалният контингент има почит от полицията

Според шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен престъпният контингент в района има почит от полицията и това е значимо достижение в нейната работа. Начев означи, че от началото на годината имат доста намаляване на престъпността, с помощта на засилените дейности от органите на реда. От януари насам са декларирани към 1800 закононарушения и те са с към 600 по-малко, в съпоставяне със същия интервал на миналата 2017 година.

Според шефа на ОДМВР в Плевен мощният спад в престъпната престъпност се дължи на това, че част от престъпния контингент има влезнала в действие присъда, а друга част от контингента под мощния напън на полицията, е напуснал страната. Ст.-комисар Начев добави, че реагират бързо на многочислените сигнали за нарушение на нощната тишина, само че се нуждаят от повече поддръжка от жителите, очевидци на случаите. Полицията в Плевен е получила подпомагане от общината, която е закупила апарат за точно премерване на шума.

Неговите индикатори се употребяват като доказателство пред съда. Очаква да бъде решен дейно и казуса с видеонаблюдението Съвместно с общината се чака да бъде решен по-качествено и дейно казусът с видеонаблюдението в 100-хилядния регионален център.

Предстои монтиране на камери за видеонаблюдение по самодейност на управлението на Общината, а задачата е да се обезпечи по-голяма сигурност при запазване на публичния ред и имущество. Под 24-часово видеонаблюдение ще бъдат сложени всички входно-изходни артерии на Плевен и основните места в регионалния град. Записите ще се пазят до месец, а при всеки случай полицията ще може да реагира незабавно.

Важен миг в работата на полицията през лятото е опазването на селскостопанската годишна продукция от похищения, акцентира шефът.

Полицията взаимно с жандармерията са подхванали ограничения в това направление. В защитата вземат участие служители на реда, жандармеристи и пожарникари в смесени и независими патрули. В осъществяването на задачата са извършени срещи с представители на частни охранителни компании за усилване на тяхната зоркост и уточняване реда за продан на информация.

С ръководители на аграрни кооперации и кметове по места е конкретизирана организацията за защита на складовите бази, където се съхранява селскостопанска продукция. Организирани са инструктажи на назначените полски пазачи за съгласуване методите на взаимоотношение, акцентира ст.комисар Красимир Начев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР