Полицията се е самосезирала от видеоклип, качен в социалните мрежи,

...
Полицията се е самосезирала от видеоклип, качен в социалните мрежи,
Коментари Харесай

Арестуваха вандали, танцували чалга върху паметника на Майка България в Търново


Полицията се е самосезирала от видеоклип, качен в обществените мрежи, на който се виждат двама мъже, качили се през нощта на емблематичния за Велико Търново монумент " Майка България " и позиращи сред скулпторите на бойците на фона на чалга музика. Видеото, в което има и надпис " Само във Велико Търново може да се снимаш на паметника от горната страна ", провокира голямо отвращение. 

Мъжете са открити - на 41 и 47 години, от село Шереметя и от Велико Търново. Двамата са известни на полицията и осъждани. Задържани са за период до 24 часа.

По случая е стартирано досъдебно произвеждане.

Снимка: Скрийншот

Това е следващото поругаване на паметника, към който няма защита или видеонаблюдение. През ноември предходната година бе откъртен  един от щиковете на бойците на монумента, отдаден на починалите в освободителните войни ".

От Община Велико Търново обявиха, че възнамеряват слагането на видеокамери в региона, с цел да избегнат сходни прояви, само че концепцията им по този начин и остава неосъществена към този миг.

" За момента нямаме решение, първо тъй като не може да служи за доказателствен материал по в този момент съществуващото законодателство. Освен това ще коства много средства, а ние втора година сме в режим на оцеляване без бюджет. Това е индикация за огромен проблем в нашето общество, за който отговорност носят всички- образованието, родителите и политиците включително ", изясни зам.-кметът на Велико Търново Нейко Генчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР