Полицията съобщи, че 60-годишен мъж и 45-годишна жена са ранени

...
Полицията съобщи, че 60-годишен мъж и 45-годишна жена са ранени
Коментари Харесай

Полицията в Стокхолм с горещи подробности за взрива в метрото! Свързан ли е инцидентът с тероризъм?

Полицията заяви, че 60-годишен мъж и 45-годишна жена са ранени вследствие на гърмеж в метростанция „ Варби Гард “. Мъжът, както се оповестява, е откаран в болница в сериозно положение.

Полицаи споделиха, че съгласно първичната информация той е бил ранен, когато е вдигнал някакъв предмет от земята. Предполага се, че може да става дума за ръчна граната, която се е взривила в ръката му.

Към момента информация за положението на втората жертва няма. Говорител на полицията сподели: „ Полицейски патрули са се натъкнали на ранен мъж, като се допуска, че раняването е станало при детонация. Те са разговаряли с човек, който е бил дружно с жертвата. Изглежда, че детонацията е била породена от предмет, подложен на земята “.

Говорителят сподели още, че към мястото на случая пътуват сапьорски екип. Говорителят на пожарната в Стокхолм Ларс Аке Стивилинд сподели пред радио Sveriges Radio: „ Някой е употребявал експлозиви. Не знаем нищо повече “. Полицията е отделила региона към метростанцията. Преустановено е и придвижването на метрото през въпросния сектор. Към момента, съгласно управляващите, случаят не е обвързван с тероризъм.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР