Полицията разкритикува феновете на Ливърпул, че купонясваха по улиците на

...
Полицията разкритикува феновете на Ливърпул, че купонясваха по улиците на
Коментари Харесай

Полицията в Ливърпул критикува феновете за празненствата за титлата

Полицията разкритикува почитателите на Ливърпул, че купонясваха по улиците на града след извоюваната купа във Висшата лига на фона на продължаващата пандемията на ковид.

Хиляди почитатели на Ливърпул се събраха пред клубния стадион " Анфийлд " и честваха до късни часове нощес първата купа на тима от 30 години насам. Тя беше подсигурена авансово от тима на Челси, който победи с 2:1 Манчестър Сити в Лондон и остави към този момент някогашните първенци на 23 точки от мърсисайдския гранд.

Въпреки разпоредбите за обществено разграничаване и рестрикциите по обществените събирания, почитателите на Ливърпул се струпаха край стадиона и честваха досред нощ. Те " почервениха " небето над града с фойерверки и факли и пяха дълго време песните на " Коп ", в това число клубния химн " You'll Never Walk Alone ". С изминаването на часовете тълпата растеше и даже се придвижи в центъра на града.

" По-голямата част от почитателите осъзнаха, че в този момент не е моментът да се съберем, с цел да отпразнуваме, и избраха да отбележат безвредно събитието ", сподели Роб Кардън, помощник-началник на полицията на Мърсисайд.

" За страдание, както видяхме през целия интервал на изолираност, не всички се придържат към настоящите разпореждания. Въпреки че голямото болшинство от празненствата беше кротко, огромен брой хора избраха да се съберат отвън стадиона ", добави той.

Повече от 1500 души са починали от COVID-19 в региона на Ливърпул от март насам. " В идващите дни призоваваме последователите да създадат вярното нещо и да честват безвредно с членовете на фамилията си ", сподели Кардън.

" Правейки това, пазите себе си, фамилията, приятелите и съседите си в сигурност. Мърсисайд беше обиден от пандемията от COVID-19 и всички ние би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим по-нататъшни случаи и гибел в нашата общественост. Ние разбираме, че хората са щастливи, защото Ливърпул е спечелил купата в шампионата за първи път от 30 години насам и ще пристигна време, когато почитателите ще могат да се върнат на " Анфийлд ", с цел да приветстват тима и да отпразнуват това достижение ", добави помощник-началникът на полицията на Мърсисайд.
Премиър лийг 32 кръг, четвъртък 2 юли  Манчестър Сити 22:15предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР