Полицията провали Луковмарш“, граждани на протест срещу събитието. Луковмарш“ организиран

...
Полицията провали Луковмарш“, граждани на протест срещу събитието. Луковмарш“ организиран
Коментари Харесай

Полицията провали „Луковмарш“, граждани на протест срещу събитието


Полицията провали „ Луковмарш “, жители на митинг против събитието. „ Луковмарш “ проведен от БНС беше провален от органите на реда.
Полицията загради къщата на военачалник
Христо Луков и не разреши достъп на проведените групи до нея, без да се пречи на инцидентни минувачи.

 Луковмарш

По гледище на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и Столична община, не разрешиха на почитателите на ген. Христо Луков да преминат със запалени факли през центъра на София.

Тази година се навършват 20-години от първия „ Луковмарш “, само че след голям брой апели за недопускане на считаната за антисемитска демонстрация, нейното осъществяване бе предотвратено. Това стана откакто по-рано през днешния ден Върховна административна прокуратура сезира министъра на вътрешните работи и кмета на Столична община, в границите на тяхната подготвеност, да подхващат ограничения за съблюдаване на използваните нормативни наставления, за запазване на публичния ред и отбрана правата на жители в случаи на зародила заплаха по време на така наречен „ Луковмарш “.

В навечерието на 80-та годишнина от спасяването на българските евреи, България не позволи провеждането на антидемократична демонстрация като Луковмарш. Благодаря на зам.-гл.прокурор Пиронева, на кмета на София Фандъкова, на министър Демерджиев и на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи и ДАНС.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР