Pava LaPere: Заподозрян арестуван в убийството на технологичен изпълнителен директор в Балтимор

...
Полицията преследва заподозрян в убийството на технологичен изпълнителен директор в
Коментари Харесай

Полицията преследва заподозрян в убийството на технологичен изпълнителен директор в Балтимор, Мериленд, арестува мъж след дни - дълго издирване.

Пава ЛаПере, 26-годишен, основател на стартъпа EcoMap Technologies, беше обявен за изчезнал в понеделник сутринта и намерен мъртъв часове по-късно.

Полицията задържа осъдения престъпник Джейсън Дийн Билингсли рано в четвъртък.

Те казаха, че изглежда г-жа LaPere е била убита в петък вечерта и няма признаци за насилствено влизане в нейния апартамент.

Тялото й е открито в централна жилищна сграда в Балтимор с удар с тъп предмет на главата, каза полицията.

Разследващите по-рано казаха, че няма индикации, че г-жа LaPere е познавала Билингсли, който е издирван със заповед за убийство първа степен.

Екип от SWAT е обградил 32-годишния заподозрян на 27 мили (43 км) южно от Балтимор на гара в Боуи, Мериленд, каза полицията на пресконференция в четвъртък сутринта.

Г-жа LaPere отиде на училище в университета Джон Хопкинс в Балтимор, където стартира технологичната компания на 21 години.

Тя бе включена в списъка на Forbes 30 Under 30 по-рано тази година.

По време на бдение в сряда бащата на г-жа ЛаПер, Франк ЛаПер, каза, че дъщеря му е "определението за малкото момиченце на татко".

Той си спомни как ще разменят снимки от разходките си по изгрев слънце и благодари на присъстващите „за това, че обичат нашето момиче“.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР