Полицията предупреждава за нова схема за телефонни измами, съобщиха от

...
Полицията предупреждава за нова схема за телефонни измами, съобщиха от
Коментари Харесай

Внимание! Нова схема за телефонни измами край Слънчев бряг

Полицията предизвестява за нова скица за телефонни измами, оповестиха от пресцентъра на ОДМВР - Бургас. От там предизвестиха, че на територията на Община Несебър и в частност курортен комплекс Слънчев бряг, Равда и Свети влас, от няколко дни се следят голям брой телефонни позвънявания до преводачи, туроператорски компании или туристически гидове, с които се упорства за осъществяване на преводачески услуги на арестувани за едно денонощие в Районно ръководство - Несебър задгранични жители.

Използват се истински имена от управлението на Районно ръководство за по-голяма меродавност на информацията, като се упорства за по-добра връзка на задграничния жител и околните му, да бъдат закупени карти с предплатени мобилни услуги, които след това да бъдат осребрени. Възможно е да са налице и претенции за превеждане на парични суми по избрани сметки, които след това при освобождението на задграничния жител, да бъдат възобновени.

ОДМВР - Бургас прецизира, че сходни позвънявания не се реализират от нейни чиновници, защото за потребностите на полицейската активност се употребяват особено наети към Районно ръководство - Несебър преводачи. Всякакви сходни обаждани да се смятат за опити за телефонни измами и получилите ги да не подхващат настояваните дейности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР