Полицията предприема сериозни мерки във връзка с баскетболната среща между

...
Полицията предприема сериозни мерки във връзка с баскетболната среща между
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие за баскетболна среща в Ботевград

Полицията подхваща съществени ограничения по отношение на баскетболната среща сред тимовете на " Балкан " и " Левски Лукойл " на следващия ден от 18 часа в зала " Арена " - Ботевград, оповестяват от ОДМВР-София.

Предвид съществуващото напрежение сред последователите на двата тима и огромния зрителски интерес са подхванати съществени ограничения за обезпечаване на публичния ред преди, по време и след привършване на проявата.

Полицейските дейности ще се реализират взаимно от чиновници на ОДМВР- София, Дирекция " Жандармерия ", Специализирани полицейски сили- Столична дирекция на вътрешните работи и шест районни ръководства от състава на регионалната дирекция.

Засилено ще е полицейското наличие към спортната зала, както и по главните пътни посоки, употребявани за напредване на агитките на двата тима. С цел недопускане на стълкновения и осъществяването на прояви, нарушаващи публичния ред, проведено пътуващите почитатели ще бъдат съпровождани с полицейски конвой.

Засилен пропускателен режим ще се реализира на входовете и изходите на залата, като всички преминаващи ще бъдат подложени на щателна инспекция.

С оглед недопускане нарушение на публичния ред по време на срещата в залата са построени буферни зони за обособяване на противостоящите агитки.

От Министерство на вътрешните работи припомнят, че в залата е неразрешено внасянето на алкохолни питиета, наркотични или други упойващи субстанции, оръжия и други рискови премети, представляващи опасност за здравето и сигурността на жителите, спрейове, бутилки, в това число пластмасови над 500 мл, или предмети, създадени от трошлив или от изключително корав материал, сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; флагове и плакати с дръжки по- дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.

На територията на спортната зона няма да бъдат допускани жители, които отхвърлят да бъдат тествани, носещи неразрешени за внасяне предмети, такива в нетрезво положение или под влияние на наркотични или други упойващи субстанции, с наложена възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина, както и малолетни без пълновръстен компаньон.

ОДМВР- София приканва жителите, включително и последователите на двата тима, към съблюдаване на напътствията и осъществяване на разпорежданията на полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР