Полицията, Пожарната и Пътната агенция Автомобилна администрация“ ще работят заедно

...
Полицията, Пожарната и Пътната агенция Автомобилна администрация“ ще работят заедно
Коментари Харесай

МВР, АПИ и пожарната с единен център за безопасност на движението

Полицията, Пожарната и Пътната организация „ Автомобилна администрация “ ще работят дружно в нов координационен център. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който показа новата конструкция, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Целта на звеното е при пораждане на случай всички виновни институции да реагират навреме. Центърът няма да изземва функционалностите на незабавния телефон „ 112 “. Дежурните оттова ще подават сигналите на центъра.
Стаята на центъра разполага с монитори, на които в действително време се виждат всички пътни сектори в ремонт. При потребност или тапи обособените районни структури на Министерство на вътрешните работи ще изпращат спомагателни пътни служители на реда.
По построяването на взаимния екип се работи от 2 месеца. Неговата успеваемост към този момент се е потвърдила при няколко случая от последните дни, заяви още Маринов.
Вътрешният министър посочи, че центърът ще разполага с базата данни на всички институции. При сигнал на пътя ще може да се вижда дали водачът има нарушавания, дали е с годна брошура, дали е използвал алкохол. Гражданите също могат да изпращат клипове със засечени извършители, които по-най-бързия метод може да се спрат от пътните служители на реда. Цялата информация ще се подава навреме на Младен Маринов.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи заяви, че от началото на годината са станали 6413 тежки ПТП-та, 594 души са починали, а над 8000 са ранените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР