Полицията, Пожарната, Агенция Автомобилна администрация“ и Агенция Пътна инфраструктура ще

...
Полицията, Пожарната, Агенция Автомобилна администрация“ и Агенция Пътна инфраструктура ще
Коментари Харесай

Полиция, пожарна и АПИ ще работят в единен център за пътна безопасност

Полицията, Пожарната, Агенция " Автомобилна администрация “ и Агенция " Пътна инфраструктура " ще работят дружно в обединен координационен център. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който показа новата конструкция. Целта на звеното е при пораждане на случай всички виновни институции да реагират навреме. Центърът няма да иззема функциите на незабавния телефон 112. Дежурните оттова ще подават сигналите на центъра, заяви Нова тв.

Стаята на центъра разполага с монитори, на които в действително време се виждат всички пътни сектори в ремонт. При потребност или тапи обособените районни структури на Министерство на вътрешните работи ще изпращат спомагателни пътни служители на реда.

По построяването на взаимния екип се работи от два месеца. Неговата успеваемост към този момент се е потвърдила при няколко случая от последните дни, заяви още Маринов.

Вътрешният министър посочи, че центърът ще разполага с базата данни на всички институции. При сигнал на пътя ще може да се вижда дали водачът има нарушавания, дали е с годна брошура, дали е използвал алкохол. Гражданите също могат да изпращат клипове със засечени извършители, които по-най-бързия начин да бъдат спрени от пътните служители на реда. Цялата информация ще се подава навреме и на министъра.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи заяви, че от началото на годината са станали 6413 тежки ПТП-та с 594 жертви и повече от 8000 ранени. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР