Полицията откри Незаконен цех за производство на олио и склад

...
Полицията откри Незаконен цех за производство на олио и склад
Коментари Харесай

Полицията откри незаконен цех за производство на олио в плодивското село Труд

Полицията откри Незаконен завод за произвеждане на олио и склад с хранителни артикули с изминал период на валидност в пловдивското село Труд, оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи.

В хода на взаимна инспекция чиновниците на икономическа полиция и районното ръководство в Труд са разкрили противозаконен завод за произвеждане на олио. Установено е, че притежател на еднолично сдружение държи индустриален завод в индустриалната зона. 63-годишният бизнесмен произвеждал студено пресовани масла от разнообразни семена, без нужните позволения и без да съблюдава хигиенични условия. Изискано е подпомагане от регионалната дирекция по сигурност на храните /ОД БАБХ/ и 03 РСПАБ-Пловдив. Съставен е констативен протокол, издадено е предписание за възбрана и наставление.

При взаимната работа е тестван и различен склад в индустриалната зона, където е открито запазване на огромни количества негодни за приложимост пакетирани хранителни артикули. Ползвател на склада е 37 годишен пловдивчанин, на който проверяващите са съставили констативен протокол и предписание за възбрана от ОДБАБХ. Хранителните артикули са сложени под възбрана и ще бъдат унищожени след това, по процедура стартирана от БАБХ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР