Полицията обеща задълбочено разследване, след като протестиращи срещу демонстрация за

...
Полицията обеща задълбочено разследване, след като протестиращи срещу демонстрация за
Коментари Харесай

Размирици в Глазгоу след демонстрация в подкрепа на единството на Ирландия

Полицията даде обещание " задълбочено " следствие, откакто протестиращи против проява за единството на Ирландия провокираха безредици в най-големия шотландски град Глазгоу през вчерашния ден, написа " Гардиън ".

Полицейски елементи за битка с безредиците, щурмови хеликоптер и кучета са били употребявани за справяне със " забележителното безвластие ".

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън осъди безредиците . Тя написа в " Туитър ": " Това, което се случи в Глазгоу нощес, е извънредно недопустимо . Приветствам уговорката на Общинския съвет на Глазгоу да преразгледа процедурите към протестните маршове. Мирният митинг е част от нашата народна власт - насилствените и еретически вълнения не са . "

От полицията обявиха, че плануваното шествие през градския регион Гован, проведено от последователи на обединяването на Ирландия , е било посрещнато от стотици нападателни контрадемонстранти .

Очевидци оповестяват, че са били употребявани димки. От полицията допълниха, че това е довело до " доста безвластие " към " Гован роуд ", който е бил блокиран от униформени.

От полицията подчертаха, че са задължени да улесняват шествията и всеки кротичък митинг, само че държанието на протестиращите против шествието е извънредно недопустимо .

От Общинския съвет излязоха с изказване, в което нарекоха събитията " неприемливи " и показаха, че е имало прекалено много сходни произшествия през последната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР