Полицията няма право да държи окована в белезници в центъра

...
Полицията няма право да държи окована в белезници в центъра
Коментари Харесай

Адвокат Марин Марковски: Унижиха публично Десислава Иванчева

Полицията няма право да държи окована в белезници в центъра на столицата часове наред Иванчева. Това съобщи пред радио "Дарик " юрист Марин Марковски.

„ Категорично не могат да я държат по този метод на улицата, тъй като уронват достойнството и достолепието ѝ. Дали е направила, или не закононарушение - съдът ще реши. Само че в Наказателно - процесуалния кодекс има възбрана за дейности, които уронват достойнството и достолепието на всички, които са обвинени, обвинени, та даже и подсъдими “, съобщи Марин Марковски.

Той разяснява показния арест в центъра на София на кметицата на „ Младост”. По първична информация повода е подозрение за корупционни практики. Десислава Иванчева заставам часове наред окована в белезници, а регионът към Министерството на спорта, където тя бе арестувана, остана отцепен с часове, което затрудни трафика.

„ Категорично това е нарушаване на Наказателно - процесуалния кодекс. Открояването на този факт е съображение за молба до Страсбург за обезщетение, без значение какво ще се потвърди във връзка със случая “, добави юристът.

Иванчева беше определена за кмет на „ Младост “ в края на 2016-а, когато изненадващо победи на балотаж кандидатката на ГЕРБ Мария Илиева. Първата информация за зрелищния ѝ арест през днешния ден пристигна от фотография, пусната във Facebook от някогашния народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР