Полицията не пази отделни политически партии, а институциите. Това заяви

...
Полицията не пази отделни политически партии, а институциите. Това заяви
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: МВР не се ангажира с пазене на политическа партия

Полицията не пази обособени политически партии, а институциите. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов във връзка обвинявания към органите на реда. Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски разяснява днешното съвещание на Народното събрание, като съобщи, че макар отсъствието му от София, е подготвен с отговори за дейностите на органите на реда пред Народното събрание. Той заяви и до каква степен е стигнало следствието за случаите след конференцията на ГЕРБ.

 „ По единия от сигналите, който е обвързван с нахлуване над публицист има формирано досъдебно произвеждане, което се следи от Софийска районна прокуратура. Има лице, на което е повдигнато обвиняване и му е взета мярка за неотклонение ”, изясни министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Министерство на вътрешните работи не се ангажира с бранене на политическа партия , а с бранене на институции. Дали ще бъде Народното събрание, Президентство, Министерски съвет. Това са институции, които въплъщават държавността. Трудното сега е да угодим на всички. Голяма част от обществото желае да се намесим с всички пълномощия, които разполагаме и да освободим, това с, което се попречва свободното напредване. Протестиращите споделят да не ги закачаме, да не използваме насислие против тях. Каквото и да създадем Министерство на вътрешните работи ще бъде отговорно ”, разяснява основният секретар на вътрешното ведомство Ивайло Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР