Полицията на Великобритания повдигна обвинения срещу шведската активистка за климата

...
Полицията на Великобритания повдигна обвинения срещу шведската активистка за климата
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения срещу Грета Тунберг

Полицията на Англия повдигна обвинявания против шведската активистка за климата Грета Тунберг, в нарушаване на публичния ред след задържането й на митинг пред Годишният конгрес на енергийната промишленост в Лондон, съобщи Агенция Франс Прес.

20-годишната активистка - основно лице на придвижването за битка с изменението на климата - беше измежду 26-те души, упрекнати от столичната полиция, откакто беше арестувана на демонстрацията.

Тунберг беше упрекната в „ несъблюдение на изискване “, наложено според Закона за публичния ред на Англия по отношение на обществените събрания, и освободена под гаранция.

Тя би трябвало да се яви пред Уестминстърския магистратски съд на 15 ноември.

Тунберг беше отведена от двама служители на реда и качена в задната част на полицейски микробус пред Форума за енергийно разузнаване, откакто се причисли към всеобщ митинг там.

Няколкостотин протестиращи се бяха събрали пред хотел InterContinental London Park Lane по време на демонстрацията „ Oily Money Out “, проведена от групите за напън „ Fossil Free London “ и „ Greenpeace “, блокирайки всички входове на мястото.

Преди да бъде задържана, Тунберг подлага на критика споразуменията, подписани сред политици и представители на нефтената и газовата промишленост.

Лондонската полиция разгласи, че е наложила условия за попречване на митинга, които по-късно бяха нарушени и доведоха до арестите.

„ Протестиращите бяха помолени да се реалокират от пътното платно, върху тротоара, което ще им разреши да продължат демонстрацията си, без да нарушават наложените изискванията “, заяви полицията.

Тунберг, която стартира така наречен придвижване „ Училищна стачка за климата “ като младеж, беше санкционирана от съд в Швеция по-рано този месец.

След това съдът я осъди за опозиция при арест по време на митинг през юли, който блокира придвижването.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР