Полицията на Обединеното кралство започва разследване след обвинения в сексуални престъпления срещу Ръсел Бранд

...
Столичната полиция на Лондон съобщи, че е започнала разследване на
Коментари Харесай

Столичната полиция на Лондон съобщи, че е започнала разследване на твърдения за „нескорошни“ сексуални престъпления в Обединеното кралство, след като съвместно разследване на британски медии разкри, че комикът Ръсел Бранд е обвинен в изнасилване и сексуално посегателство.

„След разследване от Dispatches на Channel 4 и The Sunday Times, Met получи редица твърдения за сексуални престъпления в Лондон“, се казва в изявление на полицията в понеделник.

„Получихме и редица твърдения за сексуални престъпления, извършени на други места в страната, и ще ги разследваме. Всички престъпления не са скорошни“, добави той.

Бранд публично отхвърли обвиненията и обвини правителството на Обединеното кралство, че се опитва да го цензурира.

Детективи от централното специализирано командване за борба с престъпността на Met, ръководени от детектив суперинтендант Анди Фърфи, ще извършат разследването, според изявлението на Met.

„Продължаваме да насърчаваме всеки, който смята, че може да е бил жертва на сексуално престъпление, без значение колко отдавна е било то, да се свърже с нас“, се казва в съобщението.

„Разбираме, че това може да се почувства като трудна стъпка и искам да ви уверя, че разполагаме с екип от специалисти, които да съветват и подкрепят.“

 Бранд изнесе концерт в лондонския Troubabour Wembley Park на 16 септември 2023 г., деня, в който беше публикувано съвместното медийно разследване. Бранд изнесе концерт в лондонския Troubabour Wembley Park на 16 септември 2023 г., деня, в който беше публикувано съвместното медийно разследване. Джеймс Манинг/PA/AP

Бранд стана известен като комик и актьор, но през последните години изгради канал в YouTube, който беше обвинен в популяризиране на конспиративни теории, включително отричане на Covid.

Откакто обвиненията бяха разкрити, YouTube демонетизира канала на Brand и турнето му на живо беше отложено.

Sunday Times, The Times и Dispatches на Channel 4 публикуваха разследване, в което четири жени твърдят, че Бранд ги е насилвал сексуално в различни случаи между 2006 и 2013 г. Една от жените каза, че е била на 16, а Бранд е бил на 31 по време на предполагаемото нападение. в Лондон.

Жените са избрали да не бъдат идентифицирани по име в доклада, според The ​​Times. Си Ен Ен не е успяла да провери независимо техните твърдения.

Най-малко две от предполагаемите нападения са извършени в Лос Анджелис. Според доклада една жена е била лекувана в център за лечение на изнасилване в същия ден като предполагаемото нападение.

Центърът се свързал с полицията, се казва в историята, но жената избрала да не подава сигнал, защото „не смяташе, че моите думи биха означавали нещо срещу неговите“, според бележки от центъра за изнасилване, които жената сподели с The Times .

Даунинг стрийт описа обвиненията в документалния филм като „много сериозни и тревожни“.

„Метрополицията помоли всеки, който смята, че е бил жертва на сексуално посегателство, да се яви, за да говори с полицаите“, каза официалният говорител на премиера Риши Сунак в изявление след излъчването на документалния филм.

Met обяви миналата седмица, че разследва обвинение за сексуално насилие през 2003 г.

Без да назовава името на Бранд, говорител на Met каза: „Запознати сме с репортажи от The Sunday Times и Dispatches на Channel 4 за твърдения за сексуални престъпления.

„В неделя, 17 септември, Met получи доклад за сексуално посегателство, за което се твърди, че е извършено в Сохо в централен Лондон през 2003 г. Служителите са в контакт с жената и ще й осигурят подкрепа.“

Лорън Кент, Дан Хечинг и Софи Тано от CNN допринесоха за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР