Полицията на Нова Зеландия се отказа от планове за въоръжени

...
Полицията на Нова Зеландия се отказа от планове за въоръжени
Коментари Харесай

Нова Зеландия се отказа от плана за въоръжени полицейски патрули

Полицията на Нова Зеландия се отхвърли от проекти за въоръжени патрули след кръвопролитната офанзива в Крайстчърч. Властите взеха решение да не го ползват след рецензии, че проектът може да докара до милитаризирането на полицията в американски жанр , осведоми Агенция Франс Прес.

Полицията в Нова Зеландия нормално работи без оръжия, само че тества въоръжени патрули, откакто нападател мазета 51 мюсюлмани в Крайстчърч през март 2019 година Тогава полицията разгласи, че най-масовото ликвидиране в актуалната история на страната е трансформирало средата и те би трябвало да имат опциите за бързо разполагане на въоръжени служители на реда при случаи с висок риск.

Планът не се приема добре от някои новозеландци, които не са привикнали да виждат въоръжени служители на реда , изключително измежду малцинствата.

Премиерът Джасинда Ардърн съобщи, че е изцяло срещу рутинно въоръжаване на полицията, макар че тя акцентира, че патрулите са въпрос, който би трябвало да бъде решен от силите на реда.

Днес стана ясно, че приключват въоръжените патрули, откакто полицията се е вслушала в публичното мнение.

Решението идва на фона на международните митинги след убийството на Джордж Флойд в Съединени американски щати от служител на реда.

Нова Зеландия стегна и законите за владеене на огнестрелно оръжие след стрелбата в Крайстчърч.

Нападателят от Крайстчърч Брентън Тарант е държан в затвор със засилена защита, откакто се призна за отговорен по 51 обвинявания в ликвидиране, 40 опита за ликвидиране и едно обвиняване в тероризъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР