Полицията на Малта арестува бизнесмен във връзка с убийство през

...
Полицията на Малта арестува бизнесмен във връзка с убийство през
Коментари Харесай

Арестуваха малтийски бизнесмен за убийство на журналистка

Полицията на Малта арестува предприемач по отношение на ликвидиране през 2017 година на проверяващата журналистка и блогър Дафне Каруана Галиция, заяви БГНЕС.
Малтиецът Йорген Фенех бе арестуван на яхтата си в зори, до момента в който се опитваше да напусне Малта в деня, откакто на хипотетичен медиатор беше препоръчано опрощение, в случай че разпознава поръчалия убийството.
"Арестувахме мъж като част от нашите следствия за убийството на Дафне Каруана Галиция ", споделят от полицията.
Фенех е шеф и съсобственик на „ Електрогаз “, спечелила многомилионен контракт като представител на малтийската страна през 2013 година за построяването на нова газстанция на дребния средиземноморски остров.
Отделът за разбор на финансовото разузнаване на Малта също го дефинира като притежател на компания със седалище в Дубай, наречена „ 17 Black “.
Журналистката Каруана Галиция, убита в колата си от бомба, беше написала в блога си за „ 17 Black “ към осем месеца преди гибелта си, че е обвързвана с малтийски политици.
Малтийският министър председател Джоузеф Маскат сподели във вторник, че е заречен на хипотетичния медиатор опрощение, в случай че назове индивида, който е наредил гибелта ѝ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР