Полицията на Лондонското сити е прекратила без резултат разследването срещу

...
Полицията на Лондонското сити е прекратила без резултат разследването срещу
Коментари Харесай

Британската полиция не намери виновни за измами в OneCoin на Ружа Игнатова

Полицията на Лондонското сити е прекратила без резултат следствието против основаната в България компания OneCoin, считана в Съединени американски щати за голяма финансова пирамида, заяви в. " Таймс ", представен от " Дневник ".

Изданието е получило удостоверение от полицията, че не са открити " задоволително доказателства в поддръжка на наказателно гонене против физически лица, основани в Обединеното кралство ". Не са повдигнати никакви обвинявания, не са издадени никакви заповеди за задържане.

Въпреки това, добавя " Таймс ", се счита, че в измамата с криптовалута, основана от 39-годишната Ружа Игнатова, от Англия са били измъкнати милиони паунди и изпратени към България. Част от интервенциите на OneCoin са осъществявани от Лондон, а цялата скица евентуално е довела до машинация за близо 4 милиарда паунда.

Специалисти по битка с финансови измами подлагат на критика полицията на Лондонското сити, че " не е разследвала съответно, а евентуално и въобще не е направила нищо ", оставяйки американците да водят в следствието.

" Таймс " показва още, че се е оказало, че преди 4 години полицията е отдръпнала възбраната си средства на OneCoin да бъдат прехвърляни от Англия към България. Игнатова е търсена от ФБР, а преди месец нюйоркски юрист бе наказан за пране на пари и банкова машинация поради интервенции, свързани с OneCoin. Според американското обвиняване OneCoin е " компания за криптовалута за доста милиарди долари, учредена напълно върху неистина и машинация ".

Полицията на Лондонското сити споделя, че " споделяме същите убеждения като сътрудниците ни от правозащитни структури в чужбина " и че детективите ѝ " са им предоставяли помощ в следствието на чиновници на OneCoin и ще продължат да го вършат ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР