Полицията на Хонконг задържа над 80 човека по време на

...
Полицията на Хонконг задържа над 80 човека по време на
Коментари Харесай

Обща стачка блокира Хонконг

Полицията на Хонконг задържа над 80 индивида по време на нови митинги и генерална стачка в понеделник в мегаполиса, предадоха организациите. Несъгласните със законопроекта за екстрадиция към Китай сковаха всички транспортни връзки в града, в това число придвижването на експресните влакове за интернационалното летище. Малко по-късно в седем региона на града стартира акция на гражданско непокорство. Успоредно с митингите се организира и стачка, към която се причислиха десетки хиляди чиновници от бизнес бранша. В нея участваха авиодиспечерите, представители на киноиндустрията и културните институции. Над 200 полета бяха анулирани.

Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите, които бяха обкръжили постройката на един полицейски сектор и хвърляха камъни по чиновниците на реда. Демонстрациите продължиха на територията на целия град, като десетки хиляди стачкуващи блокираха пътища и мостове, блокирайки по този метод автомобилния трафик. Масовите протестни акции в Хонконг не стопират към този момент трети месец, а през последните две седмици са съпроводени от непрекъснати яростни стълкновения сред стачкуващи и полицията.

 ОБВИНЕНИЯ

Ръководителят на администрацията на Хонконг Кари Лам предизвести, че в Хонконг се обрисува много рискова обстановка, която може да заплаши правилото " една страна - две системи " и националния суверенитет. " Някои хора хвърлиха националното знаме в морето, а други приканиха за гражданска война ", сподели тя и още веднъж отхвърля да подаде оставка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР