Полицията на Хонконг използва днес сълзотворен газ и гумени куршуми,

...
Полицията на Хонконг използва днес сълзотворен газ и гумени куршуми,
Коментари Харесай

Стрелят с гумени куршуми срещу демонстранти в Хонконг

Полицията на Хонконг употребява през днешния ден сълзотворен газ и гумени патрони, с цел да разпръсне антиправителствени стачкуващи, оповестиха Ройтерс и Франс прес.
Бившата английска колония за следващ път стана сцена на демонстрации против законопроект, допускащ екстрадиция на хора в континентален Китай. Лидерката на хонконгското държавно управление Кари Лам разгласи по-рано, че отдръпва законопроекта, само че стачкуващи са недоволни от това, че не е направено публично отдръпване, отбелязва Асошиейтед прес.

Част от тях упорстват също по този начин ц да подаде оставка. Хиляди хора се събраха на протестна демонстрация пред представителството на китайските управляващи в Хонконг, с цел да изразят недоволството си от това, което възприемат като част от по-сериозно посягане против свободите на Хонконг от Пекин.

Преди да бъдат разпръснати, стачкуващите хвърляха яйца и изписаха със спрей графити по фасадата на китайското посланичество. Организаторите на днешната проява обявиха, че в нея са взели участие 430 000 души.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР