Полицията на гръцкия в четвъртък започна операция за настаняване на

...
Полицията на гръцкия в четвъртък започна операция за настаняване на
Коментари Харесай

Полицията мести мигрантите в нов лагер на Лесбос

Полицията на гръцкия в четвъртък стартира интервенция за настаняване на хиляди бездомни мигранти на ново място, откакто лагерът им беше погубен от пожар, заяви AFP.
Около 7 часа сутринта чиновници започнаха да разсънват мигрантите в палатките им, с цел да ги отведат до краткотрайния лагер, основан небрежно след пожара предходната седмица в лагера.
Тихо, единствено със звуците на детски рев, мигрантите сгънаха одеялата си, взеха торби, съдържащи оскъдните си движимости, които бяха избавили от огъня, и демонтираха палатките си.
Жени и деца с вързопи на гърба бяха видяни да се събират на укрепление, ситуирана на пътя от полицията.
Доктори без граници (MSF), които откриха незабавна клиника в региона, имаха възбрана за достъп до оборудването през нощта, защото слуховете за полицейската интервенция към този момент вървели, заяви групата в четвъртък.
" В ход е полицейска интервенция за отклоняване на бежанци до новия лагер. Това не би трябвало да попречва здравна помощ ", обявиха от MSF в Twitter.
 Гърция даде обещание да освободи Лесбос от всички мигранти до Великден Гърция даде обещание да освободи Лесбос от всички мигранти до Великден
Остров Лесбос ще бъде „ изпразнен “ от всички мигранти и бежанци до идващия Великден. Това даде обещание в изявление за английския на...
Над 12 000 души, в това число цели фамилии с възрастни и новородени, останаха без дом, откакто най-големият лагер за търсещи леговище в Европа - Мория - изгоря през нощта на 8 септември.
Хиляди спят под брезенти или палатки край пътищата и по паркингите на затворени супермаркети.
Мнозина от мигрантите отхвърлиха да се реалокират в новия лагер, страхувайки се, че ще останат да чакат с месеци, с цел да бъдат обработени и трансферирани молбите им за леговище в континенталната част на Гърция или в друга европейска страна.
Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците прикани Гърция да форсира процесите на леговище в Лесбос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР