Полицията на американския щат Пенсилвания, където се намира имението на

...
Полицията на американския щат Пенсилвания, където се намира имението на
Коментари Харесай

Въоръжен човек проникнал в имението на Фетхуллах Гюлен в Пенсилвания?

Полицията на американския щат Пенсилвания, където се намира имението на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен , е била извикана по сигнал, подаден от охранител, че въоръжен мъж е проникнал там , предадоха международните организации, като се позоваха на представител на Гюлен и на локални медии.

Говорителят на Гюлен разясни, че откакто забелязал въоръжено лице да влиза в обекта, охранителят създал сигнален изстрел. Лицето, което било проникнало, избягало след творби изстрел. Няма ранени при случая. Няма и задържани. Полицията търси индивидът, който е проникнал в имението.

Журналист от локалния канал Би Ар Си Нюз 13 сподели, че полицията е приканила съседите на Гюлен да не излизат от домовете си , до момента в който се търси лицето, проникнало в имението, съобщи ДПА.

Турция упреква Гюлен, че е подбудител на опита за прелом против Реджеп Тайип Ердоган през лятото на 2016 година

Имението на Гюлен се намира в Сейлърсбърг в планинския регион Поконо на щата Пенсилвания, напомня Ройтерс.-->

Организацията Съюз за споделени полезности, обвързвана с Гюлен, без да упреква непосредствено държавното управление на Ердоган , сподели, че случаят в имението е станал, откакто представител на турското президентство, разгласи наскоро " интервенции в чужбина " против поддръжници на Гюлен , добавя Агенция Франс Прес.
 
Съюзът приканва американските управляващи да продължат да държат Турция за виновна за своите дейности и закани против почтени хора както в Съединени американски щати, по този начин и в чужбина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР