Полицията конфискува 9-метрова наркоподводница в Южна Испания, което се смята

...
Полицията конфискува 9-метрова наркоподводница в Южна Испания, което се смята
Коментари Харесай

Испания: Полиция тазалови първата построена в Европа подводница за трафик на наркотици

Полицията конфискува 9-метрова наркоподводница в Южна Испания, което се счита за първият сходен транспортен съд, издигнат в Европа, заяви Европол.
Полупотопяемият транспортен съд, който в никакъв случай не е изцяло под вода по време на ексдплоатация, е открит в склад в пристанищния град Малага, се споделя в изказване на испанската полиция. Разследващите откриха, че е оборудван за превозване на Подобни полуподводници се употребяват от наркотрафикантите, с цел да избегнат откриването им от бреговата защита и други управляващи.
 Амфетамини за над 5 млн. лева откриха край Свиленград Амфетамини за над 5 млн. лева откриха край Свиленград
Гранични служители на реда откриха амфетамин за ‪5 509 200 лева в землището на Свиленград, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. На 25 януари двама чиновници от Грани...
През ноември 2019 година испанската полиция залови сходна, издигната в Латинска Америка, където те са постоянно срещани.
Корабът в Малага е открит като част от огромна интервенция, включваща полиция от Колумбия, Нидерландия, Португалия, Съединени американски щати и Англия с интернационална активност, координирана от европейската полицейска организация Европол. Общо 52 души са задържани, а полицията е претърсила 47 домове в Барселона, Малага и осем други испански града.
Освен полуподводницата, те са разкрили и, способна да създава 750 кг опиати на месец, 15-метрова скоростна лодка от фибростъкло, 400 кг кокаин, 700 кг хашиш и над 100 000 евро в брой.
Повече от 300 чиновници са взели участие в интервенцията, почнала предходната година, когато полицията е разкрила мрежа, занимаваща се с трафик на огромни количества кокаин, хашиш и марихуана. Ръководена от испански, колумбийски и доминикански жители, тя е основана в Каталуния в североизточна Испания, като през ноември полицията арестува водача на мрежата в крайбрежния град Тарагона, както и 13 съучастници. Друг клон на мрежата в южната част на Испания, Коста дел Сол, беше разрушен предишния месец.
https://www.actualno.com/europe/evropejski-rekord-v-hamburg-mitnichari-otkriha-nad-60-tona-kokain-video-news_1564013.html  Властите в Орегон декриминализираха притежанието на тежки опиати Властите в Орегон декриминализираха притежанието на тежки опиати
Орегон се трансформира в първия щат на Съединени американски щати, който публично декриминализира притежанието и използването на тежки опиати, оповестява CNN. То...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР