Полицията изстреля сълзотворен газ, за да разпръсне хиляди антиправителствени протестиращи,

...
Полицията изстреля сълзотворен газ, за да разпръсне хиляди антиправителствени протестиращи,
Коментари Харесай

Антиправителствен протест в Хонконг


Полицията изстреля сълзотворен газ, с цел да разпръсне хиляди антиправителствени протестиращи, които се събраха в централен парк в Хонконг, само че по-късно се разпръснаха по улиците, като за малко заградиха пътища и здания, боядисани със спрей, съобщи " Ройтерс ".

Извършени са няколко ареста. Първоначално уредниците са поискали позволение за митинга, само че полицията се е съгласила единствено на кротичък протест в парка, заявявайки, че предходните маршове са се трансформирали в жестоки.

След като протестиращите се разпръснаха по улиците, някои от тях, облечени напълно в черно, барикадираха пътищата с чадъри и улични мебели, изкопаха тухли от тротоара и разрушиха светофари.

Полицията показва в изказване, че двама чиновници за връзка в полицията са били нападнати с дървени пръчки и са им нанесени пострадвания по главата. Те също по този начин обявиха, че някои протестиращи са хвърляли бутилки с вода и по други чиновници.

" С оглед на случаите с принуждение, полицейските чиновници желаеха от уредника да спре обществената среща и приканват участниците да изоставен региона с градския превоз ", се споделя в известието.

Демонстрацията " Всеобща блокада против комунизма " беше последната в безмилостна поредност от митинги против държавното управление от юни, когато жителите на Хонконг излязоха на улицата, с цел да изразят гнева си поради към този момент изтегления законопроект за екстрадиция.

Протестите, които от този момент се уголемяват, с цел да включат настояванията за всеобщо изборно право и без значение следствие на полицейското ръководство на демонстрациите, изгубиха част от интензивността си през последните седмици.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР