Полицията използва водни оръдия и започна да арестува демонстранти, излезли

...
Полицията използва водни оръдия и започна да арестува демонстранти, излезли
Коментари Харесай

Водни оръдия срещу демонстранти след тайната клетва на Лукашенко

Полицията употребява водни оръдия и стартира да арестува стачкуващи, излезли с хиляди по улиците на Минск, с цел да стачкуват против състоялата се през днешния ден гала за полагане на клетва на президента Александър Лукашенко за шести мандат на висшия пост, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

По-рано през днешния ден хиляди стачкуващи извършиха улиците на Минск, а минаващите около тях коли им свиреха с клаксоните си в символ на взаимност.

В центъра на Минск са почнали спирания в работата на мобилния интернет, съобщи ТАСС.

Главното ръководство на вътрешните работи (ГУВД) в Минск удостовери пред ТАСС, че силите за сигурност са употребявали водни оръдия против протестиращите. Задържани са най-малко 10 души за присъединяване нерегламентирани митинги. Точен брой не можа да бъде даден, защото арестите не престават, сподели прессекретарят на ГУВД Минска Наталья Ганусевич. Тя означи, че протестиращите са били помолени да се разпилян, предупреждавайки ги, че митингът им е противозаконен.

Днес по обед държавните медии оповестиха, че Александър Лукашенко е положил клетва на необявена гала по встъпване служба за нов мандат като президент, състояла се в резиденцията му в Минск. Необявената гала наблюдаващи на часа нарекоха " загадка инаугурация ".

" Церемонията протече в стеснен, полузатворен и очебийно работен формат, само че напълно не и скрито ", декларира пред " Свободная преса " съветският политик националист Фьодор Бирюков. По думите му обаче в блян да не притегля вниманието към казуса с легитимността на Лукашенко администрацията в Минск " очевидно се е презастраховала ", постигайки противоположния резултат. И този " подозрителен ход " може да й е бил подсказан от " прозападната " незаконна мрежа " в обкръжението на президента.

Беларус е разтърсван от митинги от изборите предишния месец, на които Лукашенко реализира безапелационна победа, само че съгласно съперниците му това е станало благодарение на фалшификации, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР