Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия за разпръсване на

...
Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия за разпръсване на
Коментари Харесай

Водни оръдия срещу жълтите жилетки

Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия за разпръсване на протестиращите от придвижването на "жълтите жилетки " на бул. "Шан-з-Елизе " в Париж, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП и ТАСС.

Днес беше петият следващ уикенд от демонстрациите. Сегашните, най-вече мирни митинги, бяха доста по-малки от предходните демонстрации, при някои от които имаше вандализъм и разграбване. Няколко хиляди души стачкуваха денем на "Шан-з-Елизе " в студеното и дъждовно време. Следобед се стигна до лимитирани конфликти сред стачкуващите и полицията. Органите на реда задържаха 120 индивида, от които 86 бяха пратени за непрекъснато в ареста. Протестиращите дадоха да се разбере, че желаят да поддържат натиска, макар че броят им беше много по-малък, в сравнение с предходните седмици.

Демонстрациите против високата цена на живота започнаха в средата на ноември. Тази седмица френският президент Еманюел Макрон направи отстъпки за угаждане на настояванията на протестиращите. Но някои от стачкуващите по улиците на Париж обявиха, че президентът продължава да не ги схваща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР