Полицията идентифицира нападателя от Лас Вегас като 64-годишния американец Стивън

...
Полицията идентифицира нападателя от Лас Вегас като 64-годишния американец Стивън
Коментари Харесай

64-годишен американец е нападателят от Лас Вегас

Полицията разпознава нападателя от Лас Вегас като 64-годишния американец Стивън Падък от Невада, оповестяват американските медии. Падък умъртви повече от 50 души и рани най-малко 200 в най-смъртоносната пукотевица в историята на Съединени американски щати. Той откри огън от 32-я етаж на хотел-казино " Мандалей бей " против близо 22 000 гости на кънтри концерт пред постройката. Самоубил се е след нападението, заяви локалната полиция.

Падък се е нанесъл в хотелската си стая в четвъртък и в нея са открити повече от 10 пушки. Малко след офанзивата полицията e oткрила съквартирантката му, 62-годишната Мерилу Данли. Източници на " Фокс нюз " и Си Ен Ен обаче настояват, че тя не е считана за съучастница.

" Нямахме визия, ужасени сме. Потресени сме и съчувстваме на жертвите ", съобщи пред " Ройтерс " братът на стрелеца, Ерик Падък.

Мъжът е живял в градче на границата сред Невада и Аризона и на към час и половина път от мястото на нещастието.

Според локалната полиция Падък не е обвързван с терористични организации и няма информация за претекстовете му, не се знае и каква вяра е изповядвал, в случай че е бил набожен. Той няма и досие. Засега полицията не проверява случилото се като терористичен акт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР