Полицията и Росгвардия завършиха близо 6-часова проверка в московската сладкарска

...
Полицията и Росгвардия завършиха близо 6-часова проверка в московската сладкарска
Коментари Харесай

Неизплатен дълг на сладкарска фабрика в Москва завърши с убийство, извършителят се издирва


Полицията и Росгвардия приключиха близо 6-часова инспекция в московската сладкарска фабрика „ Меншевик “, където през днешния ден някогашния й притежател Иля Аверянов простреля охранител при свада със сегашните й владетели, след което се укри.

Тази заран към 09:00 локално време пламнала свада във фабриката сред претендиращи за благосъстоятелност субекти, единият от които бил Аверянов, а другият - представител на настоящето управление на фабриката. По време на словесната престрелка Аверянов извадил оръжие и стрелял против охранителя, който умрял от полученото пострадване.

Според очевидци, когато се разнесли изстрелите, посетителите във фабриката, почнали да скачат от прозорците на постройката. "На територията на фабриката се чуваха изстрели, измежду хората стартира суматоха. Някои започнаха да скачат от втория етаж на постройката “, описа пациентка от прилежащи Център за обществена акомодация.

Аверянов съумял да избяга „ преди отцеплението на фабриката и появяването на главната група служители на реда и служещи от Росгвардия. Той избягал в 09:53 минути локално време. Бивша служителка показа, че това може да е станал през под земята кулоар. Властите настояват, че той е избягал без оръжието, което бе открито на територията на предприятието. Той има оръжието законно.

Властите позволяват, че 49-годишният извършител се придвижва с Audi А6. Облечен е със сив костюм и черна кожена палто.

В хода на произшествието станаха ясни и правосъдните борби към фабриката „ Меншевик “, която създава шоколади и други сладкарски произведения. Тя е основана през 1999 година. От края на 2016 година предприятието е подало 5 желае против правосъдни реализатори, само че по-рано този месец Московски трибунал стартира да преглежда иск за фалит на фабриката. Срещу нея са завършили 36 производства за 62.77 млн. рубли, текат и още 9 производства за 4.4 млн. рубли. По публични данни сега главните притежатели на фабриката са две дами, една от тях има 80%, а другата 20% от активите на предприятието.

Според прокуратурата през днешния ден във фабриката се появили правосъдни реализатори, които трябвало да изпълнят решение на Арбитражния съд за финансови отговорности на „ Меншевик “. В отговор Иля Аверянов, който е шеф на фабриката, разкрил стрелбата. От прокуратурата разкриха, че Аверянов няколко пъти се обръщал към нея, „ че против него се правят измамнически дейности, с цел да бъде конфискуван бизнесът му “.

По време на събитията с една от столичните радиостанции се свърза човек, който се показал като Иля Аверянов. Той сподели, че не желал да убива охранителя и изрази страдание за случилото се. В диалога с водещите той упрекна някаква „ кавказка тайфа отпред с дама прокурори “, че нейните участници благодарение на „ подправени документи взели фабриката “ и го разорили.

„ Знаете ли, аз четири години се опасявам. Те всичко прекупуват, подправят документи и с подправени документи отиват в съда. Днес сутринта отидох на работа и ме нападнаха – с револвери, с оръжие. Аз имам законно оръжие, през днешния ден трябваше да се защитавам “, сподели лицето, което се показа за Аверянов. Той също се зарече, че „ в случай че остане жив, ще се бие до дъно “.

В същото време от картотеката по арбитражните каузи излиза наяве, че фабриката е водила правосъдни каузи още от 2010 година поради многомилионен дълг. Заради неизплатения дълг две от постройките на фабриката са предадени на кредитора.
 Така изглеждаше основния вход на предприятието, до момента в който вътре течеше инспекцията. Така изглеждаше основния вход на предприятието, до момента в който вътре течеше инспекцията. / БГНЕС
/ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР